T M W W T W.com goto Google Play, search tmwwtw

Akhirnya...

Assalamualaikum & selamat sejahtera...

Apelah. 1st post dah tajuk akhirnya. Mcm dah khatam jer.

Bukan ape. Tak abis lagi ayat tuh. Ayat penuh akhirnya berjaya gak aku buat blog sendiri. Selama nih asyik designkan blog orang lain jer. Sampai blog sendiri pun tak sempat nak buat. Selepas jual 2 blog kesayangan aku, dapatlah aku luangkan masa sikit untuk buat blog nih. Nak rasa gak ader blog sendiri.

Aku memilih platform Blogger sebab mudah, percuma & dimiliki oleh Google. So, ia akan sentiasa di'upgrade' dari semasa ke semasa. Template nih aku convert dari versi asal WordPress. Tak payah buang duit upah orang untuk designkan blog nih.

Kos cuma $8.81 untuk beli domain tmwwtw.com selepas diskaun Namecheap Coupon dari harga asal $9.69. Aku beli domain tmwwtw.com dari Namecheap.com sebab boleh dapat protection dari WhoisGuard percuma selama setahun. Ape tuh WhoisGuard? Klik sini. So, bolehlah protect email aku daripada penyepam. Oh! Aku memang suka bende percuma nih...

Langkah seterusnya daftar dengan FeedBurner supaya korang boleh subscribe content yang aku post kat dalam blog nih. Kemudian, daftar dengan Google Webmaster Tools supaya mudah diindex oleh Google. Akhir sekali, daftar dengan Google Analytics untuk melihat statistik berapa ramai visitor, keyword dan sebagainya. Semuanya Google hanya dengan satu akaun sahaja.

Sekian terima kasih...

Yang best,

tmwwtw
  1. Pergh... dasat arr ko bro.
    ni tolong jadi sifoo aku bab2 blog ini.
    nak buat adsense ler. tp xde skill.
    blog pun bukan ada content sangat.

  2. tmwwtw says:

    aku newbie jer. bukan terer sgt bab2 blog nih. adsense lg ler hampeh...

  3. Daus says:

    bro, buatlah design template lagi :)

  4. tmwwtw says:

    check out litethemes.com & smashingblogger.com :)

Kalau setakat nak menyepam, tak payah ler komen...

line
footer
Copyright © 2010-2012 T M W W T W.com | Powered by Blogger | Designed by Elegant Themes